“Rekonstrukcija” pješačkog mosta kod željezničke stanice u Živinicama

Načelnik Samir Kamenjaković posjetio je Mjesnu zajednicu Oskova. Povod posjete jeste završena sanacija pješačkog mosta između željezničke stanice i Mjesne zajednice Oskova. Dakle, rješavanje infrastrukturnih problema navedenog pješačkog mosta kod željezničke stanice je ono što su građani ovog područja već dugo čekali.

Za ovu namjenu iz Budžeta Općine Živinice izdvojeno je 9.997,65 KM.
Izvođač radova na sanaciji navedenog mosta je D.O.O. ”Am-Gradnja-Okić” Živinice.

Sigurnosno stanje mosta bilo je jako loše, a sve zbog vremenskih neprilika kojima je konstantno izložen, a čemu doprinosi i nepažnja onih koji su imali zadatak brinuti o ovakvim stvarima. Kroz ovaj projekat sanacije uradilo se sve potrebno kako bi pješački most učinili sigurnijim i bezbijednim za sve pješake.

Također, ovom sanacijom riješen je i problem rasvjete koji je imao navedeni most. Dakle, urađeno je osvjetljenje mosta koje je bilo neophodno za sigurnije kretanje pješaka.

Prilikom posjete Općinski načelnik Samir Kamenjaković istakao je da su će se krenuti u izradu projekta za potuno novi, savremeni most kojim bi u budućnosti zamijenili ovaj stari.

Most namjenjen samo za pješake, a koji povezuje Mjesnu zajednicu Oskovu sa samim centrom grada Živinice od velike je važnosti za sve naše građane. Zbog lokacije na kojoj se nalazi, ovaj most je posebno prometan, jer je to za one građane koji pješače ujedno i prečica za mnoga odredišta.

“Mnogo građana mi je pisalo o lošem stanju u kojem se nalazi ovaj most. Prije nekoliko mjeseci sam bio ovdje i uvjerio se da građani zaista imaju veliki sigurnosni problem kada se radi o prelasku preko ovog mosta. Zbog toga smo u Budžetu Općine Živinice za 2018. godinu obezbijedili oko 10.000,00 KM. Potpisali smo ugovor i ovaj most je počeo da se uređuje i radi. Takođe smo riješili i problem rasvjete, lampe koje nisu bile u funkciji bit će zamjenjene, kako bi djeca nesmetano mogla prelaziti preko mosta. Želim istaći da smo odlučili uraditi projekat za poptuno novi, savremeni most kojim bi u budućnosti zamijenili ovaj stari. Prije svega treba napraviti projekat, gdje bi kroz plan realizacije istog mogli znati koja bi vrijednost bila potpuno novog mosta. Sa predsjednicima MZ dogovorili smo da nam pošalju zahtjev za realizaciju projekta kojeg bi finansirali iz Budžeta Općine Živinice. Dok čekamo realizaciju tog projekta osigurali smo sredstva koja su potrebna za restauraciju mosta kako bi bio sigurniji za naše pješake, a posebno za našu djecu koja prolaze preko mosta.”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.

“Most, ovakav kakav jeste, je rađen prije rata. Zbog velikog broja poplava koje su ga zadesile, njegovo stanje je veoma loše. Jednom prilikom je bio i potpuno nefunkcionalan. Zahvaljujući načelniku Samiru Kamenjakoviću i Općinskom vijeću Živinice iz Budžeta su izdvojena sredstva za sanaciju ovog mosta. Dočekali smo da se ovaj most sanira i restaurira kako bi bio sigurniji za sve nas koji ga koristimo. Ograda mosta, podna konstrukcija, osiguravanje dijeli mosta do pruge i postavljanje ograde na tom dijelu su radovi koji će doprinijeti sigurnosti prelaska mosta. Kroz ovu posjetu Načelnik je riješio i problem rasvjete, zahvaljujući tome djeca će lakše i bezbjednije prolaziti ovuda”, rekao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Oskova Sead Brčaninović.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više