Revolucija

Ekonomska situacija kod nas je izrazito teška. Nije bolje stanje ni u kulturi. U politici je situacija, povuci.potegni. U gradskim naseljima i u gradovima, komunalna infrastuktura je takva da ova naselja više liče na zaostala sela a najmanje na urbane sredine. Živimo, takoreći u sociološkom blatu. Lopovluci i prevare caruju. Rad i znanje su postali mizerija. Na svakom koraku pominje se Bog a morala i ljudskosti nigdje.

Pojedincima i vladajućoj eliti ovakvo stanje odgovara. Enormno se bogate. Ne znaju gdje i šta imaju. Ovo postižu tako što imaju ešalon onih koji im nose skute i koji bičuju pošteni narod i sirotinju. Ugone u njih slijepu poslušnost i stvaraju od njih robove.

Narode, probudi se. Diži se iz ove tame i ropstva. Podigni ‘kuku i motiku’ ali pametno. Birajte znane i pametne za revolucionarne vođe. Revolucija se može sprovesti samo uz dobro osmišljenu političku platformu. Prvenstveno treba koristiti istorijska iskustva u sprovođenju revolucija. Nikako ne ići ‘grlom u jagode’ kao što su neki ‘revolucionari’ prije osam godina to uradili kod nas.

Prilikom sprovđenja revolucije kod nas, posebno treba računati na dijasporu. Tu je ogromni revolucionarni potencijal. Njihovo tehnološko znanje i ljubav prema svojoj zemlji su ogromna snaga koja bi ‘iznijela’ revoluciju.

Ustaj narode, krajnje je vrijeme da funkcionisanje naše države usmjerimo na pravi put..

(Selimović Edhem Edo)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više