Režimski novinar i Dodikov PR Mato Đaković dogovorio kafu Radončića i Kukića

Mato Đaković, režimski novinar i voditelj emisije Telering koja se emituje na RTRS-u koncem prošle sedmice najzaslužniji je za “političku kafu” Fahrudina Radončića i Mirsada Kukića.

Dva koaliciona partnera na Tuzlanskom kantonu razgovarali su o daljnim aktivnostima ukoliko dobiju dovoljan broj mandata.

Đaković je inače lični prijatelj sa Miloradom Dodikom, i redovni gost na krsnoj slavi predsjednika SNSD. Još ga zove i šefom, o čemu je pisao i žurnalinfo.

Osim toga, Đaković je javno kazao da mu je veliki prijatelj Dragan Čović, kao i Fahrudin Radončić, svima je jasno ko sve zajedno igra u istom timu.

Poznato je i to da je Mirsad Kukić nedavno imao sastanke i sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, u organizaciji Sadika Ahmetovića iz Nezavisnog bloka.

Sva dešavanja u proteklom periodu, sastanci i dogovori jasno ukazuju u ko se sve udružio u rušenje države.

Radončić, Kukić, Ahmetović, Šepić samozvane patriote,  prodaju Bošnjake, za svoj politički spas.

Inače, Đaković je učestvovao u kampanji Ponosni na domovinu, gdje je govorio koliko voli Bosnu i Hercegovinu. Ovo je prilično u suprotnosti sa Dodikovom politikom “ne volim Bosnu, volim samo Srbiju” kojom je udarao i na “probosansku” opoziciju u Srpskoj.

Žurnal info je pisao o tome kako je televizijski voditel Mato Đaković prekinuo istragu protiv Milorada Dodika.

„Slušaj, šefe, bio sam danas sa glavnim. Završili smo oko Bobar Banke. Tamo te, sigurno, neće biti. U Pavloviću će, također, biti u redu. Obećano mi je da će zatvoriti istragu i u predmetu zlato. Kad se vidimo, prenijet ću ti ostalo. Ne mogu telefonom“, referisao je u maju ove godine novinar Mato Đaković svom kumu Miloradu Dodiku.. stoji u transkriptu njihovog telefonskog razgovora.

Kum Dodik je bio sretan. Obećao je Đakoviću skoro  viđenje i  dodao: „Onom Mektiću (Dragan Mektić, ministar sigurnosti) i Staniću (Perica Stanić, direktor SIPA) ću j….. majku. I ozbiljniji igrači su gubili od mene“.

Nekoliko dana poslije, Tužilaštvo BiH okončalo je provjere/istragu u predmetu “zlato” koji je, da podsjetimo, formiran nakon što je bivši ambasador BiH u Moskvi izjavio da je Milorad Dodik, u njegovom prisustvu,primio kilogram zlata od ruskog biznismena Olega Burlakova.

Drugi predmet,kojeg je, nakon razgovora sa „glavnim“ pomenuo Mato Đaković bio je „Bobar Banka“. Istraga u ovom predmetu je u toku, a kako saznaje Žurnal, među 14 optuženih čija će se imena naći na optužnici  – nema Milorada Dodika.

Treći predmet, Pavlović banka, još je u fazi istrage, a osumnjičeni Milorad Dodik – još nije saslušan. Mato Đaković, nakon razgovora sa Dodikom u vezi sa ovim predmetima, dobio je posao na Radio-televiziji Republike Srpske. Sa druge strane, protiv ministra sigurnosti Dragana Mektića Tužilaštvo BiH je formiralo predmet. I to na osnovu prijave Dževada Galiješevića.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više