Režimski novinar i Dodikov PR Mato Đaković dogovorio kafu Radončića i Kukića

Mato Đaković, režimski novinar i voditelj emisije Telering koja se emituje na RTRS-u koncem prošle sedmice najzaslužniji je za “političku kafu” Fahrudina Radončića i Mirsada Kukića.

Dva koaliciona partnera na Tuzlanskom kantonu razgovarali su o daljnim aktivnostima ukoliko dobiju dovoljan broj mandata.

Đaković je inače lični prijatelj sa Miloradom Dodikom, i redovni gost na krsnoj slavi predsjednika SNSD. Još ga zove i šefom, o čemu je pisao i žurnalinfo.

Osim toga, Đaković je javno kazao da mu je veliki prijatelj Dragan Čović, kao i Fahrudin Radončić, svima je jasno ko sve zajedno igra u istom timu.

Poznato je i to da je Mirsad Kukić nedavno imao sastanke i sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, u organizaciji Sadika Ahmetovića iz Nezavisnog bloka.

Sva dešavanja u proteklom periodu, sastanci i dogovori jasno ukazuju u ko se sve udružio u rušenje države.

Radončić, Kukić, Ahmetović, Šepić samozvane patriote,  prodaju Bošnjake, za svoj politički spas.

Inače, Đaković je učestvovao u kampanji Ponosni na domovinu, gdje je govorio koliko voli Bosnu i Hercegovinu. Ovo je prilično u suprotnosti sa Dodikovom politikom “ne volim Bosnu, volim samo Srbiju” kojom je udarao i na “probosansku” opoziciju u Srpskoj.

Žurnal info je pisao o tome kako je televizijski voditel Mato Đaković prekinuo istragu protiv Milorada Dodika.

„Slušaj, šefe, bio sam danas sa glavnim. Završili smo oko Bobar Banke. Tamo te, sigurno, neće biti. U Pavloviću će, također, biti u redu. Obećano mi je da će zatvoriti istragu i u predmetu zlato. Kad se vidimo, prenijet ću ti ostalo. Ne mogu telefonom“, referisao je u maju ove godine novinar Mato Đaković svom kumu Miloradu Dodiku.. stoji u transkriptu njihovog telefonskog razgovora.

Kum Dodik je bio sretan. Obećao je Đakoviću skoro  viđenje i  dodao: „Onom Mektiću (Dragan Mektić, ministar sigurnosti) i Staniću (Perica Stanić, direktor SIPA) ću j….. majku. I ozbiljniji igrači su gubili od mene“.

Nekoliko dana poslije, Tužilaštvo BiH okončalo je provjere/istragu u predmetu “zlato” koji je, da podsjetimo, formiran nakon što je bivši ambasador BiH u Moskvi izjavio da je Milorad Dodik, u njegovom prisustvu,primio kilogram zlata od ruskog biznismena Olega Burlakova.

Drugi predmet,kojeg je, nakon razgovora sa „glavnim“ pomenuo Mato Đaković bio je „Bobar Banka“. Istraga u ovom predmetu je u toku, a kako saznaje Žurnal, među 14 optuženih čija će se imena naći na optužnici  – nema Milorada Dodika.

Treći predmet, Pavlović banka, još je u fazi istrage, a osumnjičeni Milorad Dodik – još nije saslušan. Mato Đaković, nakon razgovora sa Dodikom u vezi sa ovim predmetima, dobio je posao na Radio-televiziji Republike Srpske. Sa druge strane, protiv ministra sigurnosti Dragana Mektića Tužilaštvo BiH je formiralo predmet. I to na osnovu prijave Dževada Galiješevića.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više