Roditeljska kuća Banja Luka dobila donaciju Bosnalijeka

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda Bosnalijek, u sklopu obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, uručio je donaciju Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Banja Luka koje upravlja Roditeljskom kućom.

Osim finansijskih sredstava, donirana su i dezinfekciona sredstva te paketi proizvoda sa dodacima prehrani i vitaminima namijenjeni djeci u Roditeljskoj kući, kojom upravlja Udruženje „Iskra“, kao i djeci u čijem liječenju učestvuje ovo udruženje.

Predsjednica Udruženja roditelja „Iskra” Dijana Berić, upravnica Roditeljske kuće Katica Kerkez i sekretar Udruženja Andrea Pećanac iskazale su zahvalnost Bosnalijeku na donaciji namijenjenoj podršci u radu Roditeljske kuće, a naročito na poklonima malim herojima kojima udruženje pomaže u njihovoj borbi za ozdravljenje.

Iz Bosnalijeka su izrazili spremnost da i u narednom periodu pruže podršku Udruženju „Iskra“ u ispunjavanju njegove jedinstvene misije te su čestitali na sedam godina uspješnog rada udruženja.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više