Ruglo u centru grada: Deponija smeća i poplava na ulazu u autobusku stanicu

Zastrašujući prizor u centra grada. Devastirana kuća na ulazu u autobusku stanicu još nije uklonjena, a već dugo služi za odlaganje smeća.

“Sramota je da ovako nešto godinama stoji uz glavnu autobusku stanicu. Ovdje prolaze autobusi iz cijele BiH i inostranstva. Ovo je postalo ruglo i sramota cijelog grada. Osim toga put do stanice je sav u rupama i kada su padavine nije moguće pješke proći do stanice jer su odvodi i kanalizacije začepljene i niko ne vodi računa o njima.”, istakli su građani.

Od vlasnika trgovinskih i zanatskih objekata u toj ulici smo također dobili kritike upućene na komunalnu službu kao i Općinu jer kako kažu totalno su zapušteni od strane Općinskih službi, kada su padavine kupci uopste ne mogu prići njihovim objektima jer bude “poplava” u ulici, kada padavine prestanu onda ostanu ogromne rupe, a plaćaju takse i troduplo veće nego u drugim gradovima i čak neke takse koje ne postoje nigdje drugo osim u Živinicama.

Nadamo se da ćemo zajedno riješiti ovaj slučaj istakli su građani.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više