Sabaheta Džindo krala po Živinicama: Tri osobe oštetila za oko 1.200 KM

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Živinicama stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Sabahetu Džindo (56), nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila produženo krivično djelo krađa.

˝Postoji osnovana sumnja da je Džindo 3. decembra 2014. godine u Živinicama počinila dvije krađe, odnosno da je u jednom butiku ukrala neseser u kojem je bilo 300 KM, a isti dan je na pijaci ukrala kožni novčanik sa određenim iznosom novca i oštetila vlasnicu za oko 480 KM. Također da je 6. maja 2015. godine u butiku u Živinicama ukrala novčanik u kojem je bilo oko 420 KM˝, saopćio je glasnogovornik Kantonalnog Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pripadnici Policijske uprave Živinice su osumnjičenu lišili slobode u popodnevnim satima 6. maja 2015. godine.
Izvršena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu jučer predata u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenu.
Sabaheta Džindo je više puta osuđivana za krivična djela iz oblasti imovinskih delikata.
Istraga u ovom predmetu je u toku.
(NKP.ba)

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više