Samir Memišević karijeru nastavlja u Groningenu

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine bio je apsolutni hit prošle sezone. Ekipa predvođena Slavkom Petrovićem ostvarila je historijski uspjeh osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine. Prepoznali su to i oni najbolji klubovi u Bosni i Hercegovine, a Sarajevo, Željezničar i Zrinjski pojačanja su tražili upravo u klubu iz Bijeljine. Jedan od najboljih bio je kapiten Radnika iz Bijeljine, Samir Memišević, a njegove igre prepoznali su i skauti iz Holandije, pa je ovaj fudbaler na pragu potpisa za Groningen. Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je Slavko Petrović, trener ekipe iz Bijeljine.

“Groningen je ponudio najbolje uvjete. On je trenutno na ljekarskim pregledima. Mislim da će te preglede obaviti sutra i da će se to završiti onako kako bi bilo najbolje. Mi smo ponosni što jedan tako veliki igrač odlazi u tako ozbiljan klub. Mi smo ovdje godinama popunjavali seoske klubove. Ove godine iz Radnika je sedam igrača otišlo u ozbiljne klubove u Bosni i Hercegovini i jedan je otišao u Groningen. Ponosni smo na to i sada se okrećemo pravljenju nove ekipe”, rekao je Slavko Petrović.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Komentari isključeni.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više