Saopćenje: Kome smeta SBB Živinice?!

Proteklih dana svjedoci smo vandalizma, podlih i očajničkih postupaka pojedinih političkih subjekata i njihovih poslušnka. Naime, plakati Saveza za bolju budućnost na bilbordu pored magistralne ceste u Živinicama su odlijepljeni. Općinski odbor Saveza za bolju budućnost osuđuje ovakav nedemokratski čin  i apeluje nadležnim institucijama da poduzmu konkretne mjere, pronađu i sankcionišu vandale.

U početku predizborne kampanje na više lokacija u općini Živinice poskidani su plakati SBB-a i kandidata za Općinsko vijeće. Nameće se logično pitanje, kome i kojim političkim partijama smeta Savez za bolju budućnost i kandidati za OV. U proteklom periodu evidentno je da su građani Živinica prepoznali stranku koju čine ljudi, spremni da naprave promjene u lokalnoj zajednici. Vijećnici SBB-a svojim dosadašnjim političkim djelovanjem pokazali su da nisu samo puki mahači na sjednicama. Onima koji se plaše gubitka vlasti i koji žele da zadrže postojeće pozicije i povlastice, SBB je postao “trn u oku”.

Na ovaj način želimo upoznati sugrađane, ali i nalogodavce i njihove poslušnike koji su proteklih dana uništavali plakate “nepodobnih“ da OO SBB Živinice ima zabilježene  lokacije na kojima su poskidani plakati i prijavili Policijskoj stanici Živinice.

Savez za bolju budućnost nema namjeru baviti se drugim političkim partijama, već želimo pokazati snagu i odgovorno obećavamo da ćemo biti uz narod i zajedno donijeti promjene u lokalnoj zajednici.

 

PRESS OO  Živinice

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više