Saopćenje za javnost OO SBB Živinice: Zbog pogubne politike SDA i SDP, izvesti građane iz tamnice

Prošle su dvije godine od lokalnih izbora u općini Živinice, a političke stranke su u predizbornim obećanjima građanima nudili rješenje za sve probleme.

Već u prvoj godini pojedini vijećnici na čelu sa SDA povećali su sebi paušale i plaću, a svog  predsjedavajućeg  počastili plaćom preko 4. 000 KM za nerad koji je pokazao u ove protekle dvije godine.

SBB se čvrsto suprotstavio tome, ali na žalost, bez velike podrške drugih stranaka.

Dok je SDA  imala podršku vijećnika SDP-a njihova zajednička politika bila je daleko od programa i pravca djelovanja za dobrobit građana općine Živinice.

Raskol u SDA poprimio je velike razmjere zbog dvije struje, banovićku i živiničku. Građani Živinica trebaju znati uzrok problema koji su posljedica raznih struja i ličnih interesa pojedinaca iz SDA. Dok unutar SDA pokušavaju da jedni druge „politički sahrane“ ne mareći za građane koji su im dali povjerenje, njihova loša politika i destruktivno djelovanje doprinijelo je da općina i javna preduzeća posrnu. Rezultati njihovih nedjela su štrajkovi radnika Konjuha, Komunalnog i pijačnih radnika.

Međutim, tome je doprinijela i politika SDP-a. I članovi crvene partije koja je doživjela debakl na proteklim izborima razočarani su interesima pojedinaca koji su izdali partijske principe i drugove. Posljednji primjer je imenovanje vršioca dužnosti načelnika Općine, Asima Aljića iz SDA. Za njega je glasalo čak sedam vijećnika SDP-a uz pomoć tri vijećnika iz SDA i ostalih pridošlica u ovu stranku.

Ovakvim izborom je vrlo jasno da su SDA i SDP u prećutnoj i tajnoj koaliciji. Na ovaj način se pojedinci žele dočepati vlasti u cilju ostvarivanja vlastitih interesa. Već se fakturišu predizborni zahtjevi i spiskovi za zapošljavanje u javnim ustanovama naše općine.

Savez za bolju budućnost – SBB BiH je od početka ukazivao na pogubnu politiku koju vode SDA i SDP zbog čega su građani na Općim izborima 2014. godine ukazali veliko povjerenje pa je SBB postao uvjerljivo druga stranka u Federaciji BiH.

OO SBB Živinice, programskim djelovanjem želi općinu i njene građane izvesti iz tamnice u koju su nas doveli dugogodišnji koalicioni partneri SDA i SDP, što je prepoznato od brojnih privrednika  koji su dali punu podršku Savezu za bolju budućnost i programu razvoja općine Živinice.

 

OO SBB ŽIVINICE

Pročitajte više
1 Komentar
  1. Hazim piše

    SDP je dobio 50 hiljada KM od SDA, da glasaju za Asima Aljića za vd. načelnika, a postoji dogovor i o raspodjeli funkcija izeđu SDA i SDP-a,, kao i to da SDP radi za Asima Aljića, a SDP-ov kandidat e dobiti posao u Opštini ako bude Asim izabran. Dokaz ovome svemu je da pojedini SDP-ovci rade za Asima, kao što su Omer Kupusović, Mirza Hodžić, Mehmed Vrtagić. I da li se može vjerovati ovakvom SDP-u ili SDA. Izgleda da je između ove dvije partije razlika samo u nazivu, asve je ostalo isto, samo kriminal.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više