Saopćenje za javnost OO SBB Živinice: Zbog pogubne politike SDA i SDP, izvesti građane iz tamnice

Prošle su dvije godine od lokalnih izbora u općini Živinice, a političke stranke su u predizbornim obećanjima građanima nudili rješenje za sve probleme.

Već u prvoj godini pojedini vijećnici na čelu sa SDA povećali su sebi paušale i plaću, a svog  predsjedavajućeg  počastili plaćom preko 4. 000 KM za nerad koji je pokazao u ove protekle dvije godine.

SBB se čvrsto suprotstavio tome, ali na žalost, bez velike podrške drugih stranaka.

Dok je SDA  imala podršku vijećnika SDP-a njihova zajednička politika bila je daleko od programa i pravca djelovanja za dobrobit građana općine Živinice.

Raskol u SDA poprimio je velike razmjere zbog dvije struje, banovićku i živiničku. Građani Živinica trebaju znati uzrok problema koji su posljedica raznih struja i ličnih interesa pojedinaca iz SDA. Dok unutar SDA pokušavaju da jedni druge „politički sahrane“ ne mareći za građane koji su im dali povjerenje, njihova loša politika i destruktivno djelovanje doprinijelo je da općina i javna preduzeća posrnu. Rezultati njihovih nedjela su štrajkovi radnika Konjuha, Komunalnog i pijačnih radnika.

Međutim, tome je doprinijela i politika SDP-a. I članovi crvene partije koja je doživjela debakl na proteklim izborima razočarani su interesima pojedinaca koji su izdali partijske principe i drugove. Posljednji primjer je imenovanje vršioca dužnosti načelnika Općine, Asima Aljića iz SDA. Za njega je glasalo čak sedam vijećnika SDP-a uz pomoć tri vijećnika iz SDA i ostalih pridošlica u ovu stranku.

Ovakvim izborom je vrlo jasno da su SDA i SDP u prećutnoj i tajnoj koaliciji. Na ovaj način se pojedinci žele dočepati vlasti u cilju ostvarivanja vlastitih interesa. Već se fakturišu predizborni zahtjevi i spiskovi za zapošljavanje u javnim ustanovama naše općine.

Savez za bolju budućnost – SBB BiH je od početka ukazivao na pogubnu politiku koju vode SDA i SDP zbog čega su građani na Općim izborima 2014. godine ukazali veliko povjerenje pa je SBB postao uvjerljivo druga stranka u Federaciji BiH.

OO SBB Živinice, programskim djelovanjem želi općinu i njene građane izvesti iz tamnice u koju su nas doveli dugogodišnji koalicioni partneri SDA i SDP, što je prepoznato od brojnih privrednika  koji su dali punu podršku Savezu za bolju budućnost i programu razvoja općine Živinice.

 

OO SBB ŽIVINICE

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više