Sastanak na temu vodosnabdijevanja u Kovačima i Đurđeviku

Korisnici vode sa vodovoda Sinac rijeka godinama se suočavaju sa problemom vodosnabdijevanja, naročito u ljetnim mjesecima. Preko 8.000 hiljada domaćinstava priključeno je na vodovod Sinac Rijeka, tri mjesne zajednice upravljaju istim. Ističu da je vodosnabdijevanje u zimskim danima koliko-toliko prihvatljivo ali da je potrebno konačno rješenje koje će regulisati pitanje snabdijevanja vodom.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković projekat regulisanja vodosnabdijevanja u Kovačima i Đurđeviku oslovio je kao prioritetan za grad Živinice stoga je danas formiran i tim koji će krenuti u rješavanje pitanja vodovoda sa preduzećem.

Danas je određen i model finansiranja projekta uređenja vodovodne mreže u Kovačima i Đurđeviku. Finansiranje će se vršiti iz tri dijela: budžet grada Živinice i to kao prioritetni projekat, naknade i koncesije.

Predstavnici mjesnih zajednica koji su učestvovali na današnjem sastanku zadovoljni su ponuđenim rješenjima, a posebno odlukom o formiranju javnog preduzeća Sinac rijeka sa kojim bi problemi vodosnabdijevanja trebali biti regulisani.

Naredni sastanak zakazan je 7. decembra kada će biti saslušani i prijedlozi faza za projekat.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više