Sastanak o špekulacijama smještaju migranata na području vojne imovine u naselju Ciljuge u Gradu Živinice

Održan sastanak sa predstavnicima Mjesnih zajednica Bašigovci i Rudar

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković održao je sastanak sa predstavnicima savjeta Mjesnih zajednica Rudar i Bašigovci.

Na sastanku je razgovarano o kolektivnom stavu građana ove dvije Mjesne zajednice kada su u pitanju spekulacije o smještaju migranata na području vojne imovine u naselju Ciljuge u Gradu Živinice.

Prema riječima predstavanika Savjeta navedenih Mjesnih zajednica, zajednički stav svih građana je da nikako nikao ne žele migrante u svom Gradu i da su protiv smještaja migranata na području vojne imovine u Ciljugama.

S tim u vezi, napravljen je dogovor da se traži stav građana i od svih ostalih savjeta Mjesnih zajednica sa područja Grada Živinice, te Udruženja poslodavaca, po pitanju smještaja migranata na području Grada Živinice.

Formirani kolektivni stav građana svih Mjesnih zajednica Grada Živinice, Udruženja poslodavaca i Gradskog vijeća Živinice, gradonačelnik Grada živinice će uputit Vijeću ministara Bosne i Hercegovine kako bi spriječili dalje spekulacije ili prijedloge za smještaj migranata na području Grada Živinice.

Također, o ovoj temi gradonačelnik Samir Kamenjaković je razgovarao i sa predstavnikom UNHCR-a u BiH koji je bio u neslužbenoj posjeti Gradu Živinice kako bi razgovarao o mišljenju i raspoloženju građana za smještaj migranata u Ciljugama.

Gradonačelnik Kamenjaković je kategoričano iznio stav da su građani, Gradsko vijeće i Gradska uprava protiv smještaja migranata u Gradu Živinice, te naveo niz bitnih razloga zbog kojih ne smije doći do toga.

Kako ističe gradonačelnik Samir Kamenjaković Grad Živinice spreman je finansijski pomoći za zbrinjavanje migranata na nekom području na kojem neće ugroziti sigurnost građana i privredu BiH.

Također je istakao da će se upotrijebiti svi zakonski resursi kako bi se sačuvala sigurnost građana u Gradu Živinice, koji su prioritet, ali i sigurnost i razvoj privrede u Gradu Živinice.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više