SBERBANK BH donirala računare školi u Živinicama

Projekat podrške školama i javnim institucijama nastavljen je i ove godine. Zbog odličnih efekata u prethodnoj godini i ove smo godine odlučili podržati nekoliko škola i drugih javnih institucija donacijom računara i kancelarijskog namještaja.

Prva ovogodišnja donacija realizovana je na području općine Živinice, OŠ Đurđevik, kojoj je uručeno pet računara.

“Ovih pet računara će nam zaista koristiti. Jedan će biti postavljen u kabinet stranog jezika, sa ciljem uspostavljanja tzv. interaktivne table. Ostali računari će se koristiti u nastavi informatike”, izjavila je Amela Mehmedović, direktorica Osnovne škole Đurđevik.

“Zadovoljstvo nam je što smo u prilici unaprijediti rad obrazovnih ustanova i omogućiti učenicima da lakše usvoje znanje koristeći moderne tehnologije. Sberbank BH je dugoročno opredjeljena na saradnju sa lokalnim zajednicama u kojima djeluje, te ovu donaciju treba posmatrati u tom kontekstu”, izjavio je Nevres Hadžić, direktor regije Tuzla u Sberbank BH prilikom uručenja donacije.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više