SDA Živinice: Predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti na Općim izborima

OO SDA Živinice na Opće oktobarske izbore izlazi sa najjačim kandidatima, oni su naša snaga!

U prostorijama Info centra Općinskog odbora SDA Živinice sa početkom u 10:00 sati  na press konferenciji su predstavljeni  kandidati ove političke stranke za sve nivoe vlasti.

„Kroz stranačku demokratsku proceduru izabrali smo najbolje kadrove SDA koji mogu da odgovore svim zadacima koji se pred njih  postave. Na ove izbore Živinički kandidati izlaze sa jedinstvenim nastupom i pričaju jedinstvenu priču za Živinice i dobrobitih svih građana Bosne i Hercegovine” kazao je predsjednik OO SDA Živinice i nosilac liste za Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH

Kandidati OO SDA Živinice za skupštinu Tuzlanskog kantona su: prof. Halid Hadzić na broju 39, docent dr. Edisa Šljivić na broju 28,  prof.dr.med.sci. Šekib Umihanić na broju 14, diplomirani pravnik Muamer Zukić na broju 7 .

Na broju jedan, nosilac liste  za Federalni parlament  Izborna jedinicu  4, predsjednik OO SDA Živinice  prof. dr. med. sci. Denijal Tulumović i diplomirana pravnica Edita Mazić na broju 9.

Kandidatkinja OO SDA Živinice  za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na broju 2 je profesorica Advija Čaušević.

I svakako neizostavan kandidat, kandidat SDA  za bošnjačkog člana Predjedništva koji ima plebicitarnu podršku živiničke SDA Šefik Džaferović.

„SDA na predstojeće izbore izlati sa tri resursa

-Prvi je da je  SDA snažan i ozbiljan politički projekat, a takvi politički projekti su neophodni ukoliko želimo da radimo velike stvari na putu stabilnosti i sigurnosti naše zemlje; 

-S druge strane SDA na ove izbore izlazi na Izbore sa konkretnim programom, Vizija Bosne i Hercegovine 2018.-2026. koji obuhvata sve oblasti detaljan i konkretan program koji je predizborna platforma ali i plan rada po kome će SDA raditi i djelovati kad aBd dobije izbore;

– I treće naša snaga su naši kadrovi, SDA na ove izbore izlazi sa najjačom  listom do sad„ rečeno je na press konferenciji OO  SDA Živinice.       

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više