Šestomjesečni Arslan operisan u Turskoj, njegovo stanje trenutno je stabilno

Šestomjesečni Arslan Kulačić, koji je jutros s majkom stigao u istanbulsku kliniku Acibadem, uspješno je operisan, a njegovo trenutno stanje je stabilno.

“Moraju se sačekati naredna 24 sata i pratiti njegovo stanje. Arslanova majka vam se svima zahvaljuje na podršci. Trenutno nije sama, tu je tim ljudi koji je uz nju dok Sabahudin, koji je trenutno na putu, ne stigne. Još jednom, hvala vam svima na porukama podrške, pozivima i svemu ostalom čime ste pokazali da ste uz Arslana i njegovu porodicu”, napisao je administrator stranice “Pomozimo Arslanu da živi“.

Podsjećamo, Arslanu je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i operisan je na UKC-u Tuzla. Nažalost, tumor se vratio. Liječenje u Turskoj bi trajalo 18 mjeseci, a cijena terapije je 133.000 eura, plus troškovi za dodatne preglede, analize krvi ili druge intervencije te transport do Turske.

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su se angažovali da se što prije prikupi novac za liječenje, Arslan je jutros prebačen do aerodroma gdje ga je čekao bolnički avion iz Turske kojim je prebačen na kliniku u pratnji majke Amire. Njegovi roditelji objavili su videosnimke na Facebooku u kojima su se plačući zahvalili svim dobrim ljudima koji su pomogli da ovako brzo dođe do realizacije. (Klix.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više