SIPA uhapsila još jednog policajca MUP-a ZDK na graničnom prijelazu Gradiška

Jučer je slobode lišen jedan policijski službenik MUP-a ZDK

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije “Posrednik” slobode lišili policijskog službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon raspisane potrage za još jednim osumnjičenim licem danas je na graničnom prijelazu Gradiška slobode lišen policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Dogovor za činjenje krivičnih djela“, „Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ propisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, lica lišena slobode će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo – navode iz SIPA-e.

Podsjećamo, prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti veći broj kovid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH.

Iz SIPA-e je jučer saopćeno da se pretresi vrše u cilju dokumentovanja krivičnih djela “udruživanje radi činjenjenja krivičnih djela”, “primanje dara ili drugih oblika koristi”, “davanje dara ili drugih oblika koristi”, “davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem”, “krivotvorenje isprave”, “sprečavanje dokazivanja”, “zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “davanje lažnog iskaza” i “krivotvorenje službene isprave”, propisnih Krivičnim zakonom Federacije BiH.

Preuzeto sa Avaz.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više