SIPA UHAPSILA SENU HAMZABEGOVIĆ ZBOG SUMNJE DA JE FINANSIRALA TERORISTIČKE AKTIVNOSTI

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jučer na aerodromu u Tuzli uhapsili Senu Hamzabegović zbog sumnje da je počinila krivična djela finansiranja terorističkih aktivnosti i organiziranja terorističke grupe.

Sena Hamzabegović je supruga Muradifa Hamzabegovića, koji je u Sudu BiH osuđen zbog krijumčarenja ljudi, a koji se trenutno nalazi u Siriji.

Kako saznaje Klix.ba, sumnja se da je ona iz Švicarske slala novac kako u Bosnu i Hercegovinu tako i u Siriju te na taj način finansirala terorističke aktivnosti. Osim sigurnosnih agencija u BiH, Senine aktivnosti su navodno zadokumentovale i strane službe.
Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e su izvršili pretres osoba, stambenih i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji u Tuzli i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Navedena osoba je privedena u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u daljnju nadležnost Tužilaštvu BiH.
Preuzeto:crna-hronika.info

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više