Sjednica OO SBB Živinice: Podrška i povjerenje kandidatu za načelnika Općine Živinice Fahrudinu Pašiću (FOTO)

Savez za bolju budućnost Živinice održao je proširenu sjednicu Općinskog odbora. Na sastanku su analizirane dosadašnje aktivnosti i date preporuke za provođenje predizbornih aktivnosti za općinskog načelnika po mjesnim zajednicama.

U prepunim prostorijama stranke, sa preko 100 članova koji će aktivno učestvovati u kampanji, predstavio se i kandidat za načelnika, profesor Fahrudin Pašić.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Kantonalnog odbora SBB i zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Fuad Hadžimehmedović, zastupnica Lejla Vuković,  Jasmin Rahimić i poslanik u Federalnom parlamentu Sanel Razić

Predsjednik OO SBB Živinice Mehmed Alispahić, prisutne je upoznao sa dosadašnjim aktivnostima i predstavio kandidata za načelnika.

“Naši građani dobro poznaju kandidata za načelnika općine Živinice Fahrudina Pašića i on sigurno ima kapacitete koji će utrti put razvoju općine Živinice. Kroz dosadašnji rad i djelovanje stekao je veliki ugled, kao pošten i stručan čovjek, kakav je potreban našoj sredini. Iza njega nema političkih mahinacija, već rezultat i to je ono što će građani prepoznati kada izađu na glasanje”, rekao je Alispahić.

Prisutnim se obratio i kandidat za općinskog načelnika, profesor Fahrudin Pašić. On je predstavio svoj program rada.

“Bitno je da mi zadržimo postojeći broj radnih mjesta u firmama, jer je poznato da je izgubljeno preko 6 hiljada radnih mjesta na području općine, od 15 hiljada, koliko ih je upisano na Birou za zapošljavanje. Kada stabiliziramo zaposlenost u postojećim firmama, nastojaćemo aktivnosti usmjeriti ka stvaranju povoljnog ambijenta za poduzetništvo, kako bi zaposlili novu radnu snagu. Mi imamo 35 poduzetnika koji žele proširiti svoju djelatnost, uložiti novce i zaposliti novu radnu snagu, ali nemaju ambijent za to. U tih 35 firmi zaposleno je preko 1. 100 radnika i to bi nam bio veliki gubitak, ukoliko odu na područje druge općine”, rekao je Pašić. 

Predsjednik KO SBB-a Fuad Hadžimehmedović iskazao je zadovoljstvo jedinstvom i velikom podrškom građana Živinica kandidatu SBB-a.

“Drago mi je što se večeras okupio veliki broj članova SBB i počašćen sam što u ovakvom ambijentu krećemo u predizbornonu kampanju. Pozitivno je što imamo veliki odziv mladih, koji su dosljedni u svojim nastojanjima za promjene. Ja vjerujem da se u Živinicama mogu napraviti promjene, jer imamo veliku ekipu koja to može postići”, kazao je Hadžimehmedović.

Na sastanku je data puna podrška i povjerenje kandidatu za načelnika Općine Živinice Fahrudinu Pašiću. Svi su jednoglasni i uvjereni da će profesor Pašić, uz pravedan rad i poštenje, jasnim programskim ciljevima razvoja i zapošljavanja, dobiti podršku građana Živinica i biti novi načelnik Živinica!

 

 

 

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. Sead piše

    Fahrudin Pasic je pravi izbor za nacelnika nase opstine Zivinice. Svima nama koji volimo Zivinice je jasno da gosp Pasic moze popraviti stanje na opstini i pomoci mladim talentima, a i svim gradjanima da prevazidju politiku jednoumlja i straha,korupcije i kriminala,nepravde i rodbinskih veza.Sve to moze prerasti u prosperitet, i politiku u interesu gradjana da mogu zivjeti zivot dostojan covjeka. Jednostavno , znam da to gosp Pasic Fahrudin moze napraviti u nasim Zivinicama.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više