Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla: O obavezi čišćenja snijega

Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla obavještavaa i upozorava građane, te korisnike poslovnih prostora po bilo kom osnovu, da pristupe čišćenju i uklanjanju snijega i leda na prilazima ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, kao i poslovnih prostora, shodno Odluci o komunalnom redu Grada Tuzle.

Shodno članu 134. za uklanjanje snijega i leda s javnih saobraćajnih površina (ulica i cesta) odgovorno je javno komunalno preduzeće, odnosno pravno ili fizičko lice kome je povjereno vršenje poslova zimske službe.

Za uklanjanje snijega i leda sa staza, stepeništa i puteva na javnim zelenim površinama, odgovorno je javno komunalno preduzeće, odnosno pravno ili fizičko lice kome je povjereno vršenje poslova održavanja javnih zelenih površina.

Za uklanjanje snijega i leda s krovova poslovnih zgrada, odgovorno je preduzeće ili druga pravna i fizička lica koja su korisnici poslovnih prostora u tim zgradama.

Za uklanjanje snijega i leda s krovova stambenih zgrada, odgovorni su vlasnici ili korisnici stanova u njima.

Za uklanjanje snijega i leda s trotoara, parkirališta, tržnica, sportskih objekata, autobuskih stajališta i sličnih prostora, odgovorno je pravno lice koje upravlja tim površinama ili se njima koristi, odnosno pravno ili fizičko lice kome je povjereno održavanje ovih površina.

Za uklanjanje snijega i leda s trotoara uz zgrade, odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi.

Za uklanjanje snijega i leda s trotoara ispred poslovnih prostora, u širini i dužini trotoara (najmanje 2 m) i gabarita poslovnih prostora, odgovorni su vlasnici i korisnici poslovnih prostora.

Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne uređaje, odgovorni su vlasnici, odnosno korisnici kioska i pokretnih uređaja.

Za uklanjanje snijega i leda s taksi stajališta odgovorno je udruženje taksista.

Za one građane koji se ne budu pridržavali navedenog obavještenja, odnosno upozorenja, poduzet će se kaznene mjere, shodno odredbama Odluke o komunalnom redu Grada Tuzle, saopšteno je iz Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više