Smanjen broj migranata u TK u septembru u odnosu na prošlu godinu

Tokom prošlog mjeseca službenici policije MUP-a TK su pronašli i evidentirali 119 migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

U odnosu na august, kada je evidentirano njih 113, radi se o približno istom broju evidentiranih migranata. U poređenju sa septembrom prošle godine, kada je evidentirano 1.700 migranta, ovogodišnji septembar zabilježio je značajno smanjenje.

Tokom septembra ove godine najveći broj migranata evidentiran je iz Afganistana 84, Pakistana 13, Maroka 12, Libije 4, Alžira i Gamibije po 2, te Sirije i Tunisa po 1 migrant. U ovom periodu evidentirano je i 7 sigurnosno interesantnih događaja, okarakterisanih kao krivična djela u kojem su učestvovali migranti. To su: četiri krivična djela razbojništva, jedno krivično djelo silovanje, jedno krivično djelo protupravnog lišavanja slobode i jedno krivično djelo prijevare.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više