Spektakl u BKC-u: U četvrtak premijera Vrh svijeta DJ Sampinjon

Pri kraju su pripreme za mjuzikl za djecu Vrh svijeta DJ Šampinjon, a svečana premijera biće održana u četvrtak, s početkom u 19 sati na Velikoj sceni BKC-a Živinice.

Autor i kompozitor mjuzikla za djecu je Muharem Vojniković Muha, frontmen grupe MUHA BEND koja se proslavila pjesmom „Hare krišna“, a režiju potpisuje glumac Elmir Krivalić. Riječ je zapravo o praizvedbi mjuzikla koji je svoju premijeru imao u Sarajevu 2013. godine, kada je izazvao veliku pažnju medija i građanstva i najkompleksniji je projekat iz oblasti kulture koji je do sada postavljen na sceni BKC-a Živinice.

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i priopćava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje “Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla.

Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a riječ je o dugoročnom projektu koji će biti realiziran u narednih nekoliko godina i to na području cijele BiH, promovirajući osnovne ljudske vrijednosti govoreći o značaju zaštite okoliša.

Izvršni producent: Aldin Ismić
Igraju: Nina Terzić, Elmir Krivalić, Ermin Avdić i Olivera Blažević
Scenografsko-tehničko rješenje : Suad Avdagić
PRODUKCIJA: JU BKC i GP Živinice.

Nagradno pitanje za čitaoce:

Navedite ime jednog od glumaca sa slike i upišite u rubriku komentari!

(Odgovore šaljite do srijede u 18 sati.Žiri BKC će izvući 2 sretna dobitnika, koji će biti nagrađeni sa 2 ulaznice za ovu pozorišnu predstavu. Nagrađeni čitaoci će moći podići karte za pozorišnu predstavu u četvrtak od 9 do 15 sati).

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više