SRAMOTNO: Blatnjavi “Parking” u centru grada nalik smetlištu

Ko je odgovoran za gradska parking mjesta i ko bi se trebao pozabaviti određenim parking mjestima jer na nekim od njih ima više vode i blata nego dostupne površine na kojoj bi ste mogli ostaviti automobil i bez gumenih čizama napustiti tu lokaciju.

Posljednjih dana dobili smo mnogo žalbi na parking mjesta od građana i čitatelja. Posjetili smo parking koji je u vlasništvu “JP Horizontala” na gradskom bulevaru Nesib Malkić, iza supermarketa Aden.

Jedan saobraćajni znak, jedna sijalica i blatnjava površina koja liči na bojno polje su dovoljan povod da JP “Horizontala” predstavi to kao parking.

Pored svega toga tu je aparat za naplatu parkinga, kao i radnik JP HORIZONTALA koji će osigurati da platite parking, ako se to uopšte može nazvati parkingom. Ako ne platite onda Vam slijedi kazna.

19.01.2019

I ako se naplaćuje, vrlo često je kažu komplikovano preći tu površinu pješke. Građani su ogorčeni jer svoje automobile parkiraju u blato, i to moraju platiti.

Šokirani smo prizorom koji smo zatekli. Preporučili bi Vam da zaobiđete kratere odnosno rupe jer zbog njihove dubine vjerovatno necete moći izaći iz istih.

Zašto se niko ne brine o parking mjestima, a cijene parkinga su sve veće nadamo se da ćemo saznati uskoro. Kako piše drugi mediji, iz JP Horizontala su povećali cijene parkinga stanara za 134 odsto, što je prekomjerno za uslove parkinga.

(Živinice Čaršija)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više