Srebrenik: Potpisan ugovor o detaljnim hidro-geološkim istraživanjima bunara BGD-11 na lokalitetu Mramora

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je potpisan ugovor o detaljnim hidro-geološkim istraživanjima bunara BGD-11 na lokalitetu Mramora. Ovaj bunar je planiran kao izvorište za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja MP Tinja i gravitirajućih naselja, a što je prioritet svi prioriteta za ovu Gradsku upravu.

Ugovor je potpisan sa izvođačem radova – institutom za primijenjenu geologiju i vodoinženjering IPIN Bijeljina, a njegova vrijednost je 193 000 KM. Rezultati istraživanja trebali bi dati detaljne informacije o količini i kvalitetu vode na ovom izvorištu, što će odrediti i naredne aktivnosti i faze projekta vododosnabdijevanja.

Izvođač radova vrlo brzo će započeti istražne radove na lokalitetu bunara BGD-11, smetnju u radovima ne bi trebale predstavljati ni vremenske prilike, a podaci o kvantitetu i kvalitetu vode na izvorištu, s obzirom na renome i reference izvođača, trebali bi biti poznati već početkom naredne godine.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više