Statistika cijena osnovnim prehrambenim artiklima

Potrošači kod nas se žale, da maloprodajne cijene osnovnim prehrambenim artiklima rastu. Posebno naglašavaju da se bilježi veliki rast cijena jestivog ulja, mliječnih prouzvoda i drugih osnovnih živežnih namirnica.

Nasuprot stavu potrošača, neki naši ekonomsti opet tvrde da cijene u maloprodajnim trgovinama opadaju.

Ja sam, imajući u vidu ova dva suprotna stava u vezi rasta maloprodajnih cijena osnovinim prehrambenim artiklima kod nas, počeo sakupljati račune iz trgovina da bih utvrdio; da li ove cijene kod nas rastu ili opadaju.

Kako se radi o mnogo podataka kao i o njihovoj učestalosti, postalo mi je veoma teško da to pratim. Zbog toga sam napravio jednu aplikaciju koja je namijenjena za vođenje statistike o cijenama u trgovinama za robe koje potrošači svakodnevno kupuju. Aplikacija je veoma jednostavna i mogu je korisitit svi potrošači.

Aplikaciju možete preuzeti sa moje web stranice www.rurip.com, sa stranice Dovnload. Na samoj stranici Download, sa koje ćete preuzeti ovaj program, je objašnjen način njegove instalacije na vaš računar.

Selimović Edhem Edo

 

 

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više