Stem HUB upriličila konfereneciju za mlade

Nevladina organizacija STEM HUB Živinice  sinoć je u Plavoj Sali BKC Živinice upriličila prvu konferenciju  za mlade.

Tema je bila ˝Žena u digitalnom svijetu˝, o kojoj je govorila gošća Tanja Madžarević , projektna koordinatorica IT inicijative.

Inače, Tanja Madžarević je inženjerka informatike i programska menadžerica s preko 15 godina iskustva u radu s domaćim i multinacionalnim kompanijama, kao i donatorskim projektima u Bosni i Hercegovini.

Tanja je trenutno koordinatorica inicijative Ujedinjenih nacija BiH “IT Girls” koja je svojim programskim aktivnostima usmjerena na povećanje vidljivosti djevojčica, djevojaka i žena u IT sektoru u Bosni i Hercegovini.

Smatra se da je IT industrija u rukama muškaraca, stoga se postavlja pitanje zašto nema žena.

Madžarević pojašnjava da je upravo zbog navedenog pokrenut ”IT Girls” projekat kojem je cilj da što više žena bude uključeno u ovu industriju.

Projekat traje već nekoliko godina i ima veliki broj polaznica kao i onih koje su već završile obuke i uspješno rade kao IT stručnjaci, dodaje.

Više u prilogu..

Stem HUB sa aktivnostima nastavlja i u narednom periodu, već 10 novembra upriličit će još jednu konferenciju.Ista će biti  održana u Plavoj Sali sa početkom u 17 sati.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više