STEM HUB Živinice upriličila izložbu ˝Meetup 1˝.

Nevladina organizacija Stem HUB u prostorijama Prve osnovne škole upriličila je  izložbu  ˝MEETUP ONE˝.

Cilj iste je bio da motivišu mlade da se bave arduino projektima.

Ovu aktivnost podržao je Grad Živinice i Fondacija Tuzlanske zajednice.

U posljednje vrijeme često se spominje STEM.

STEM je engleska skraćenica za prirodne nauke , tehnologiju, inžinjerstvo  matematiku (Science, Technology, Engineering, Mathematic).

Danas se mnoga tražena zanimanja temelje na obrazovanju iz STEM područja: automatika, robotika, molekularna biologija,…

Osim toga obrazovanje iz STEM područja potiče kreativnost, timski rad, kritičko mišljenje i na taj način priprema djecu za život u društvu budućnosti.

Sve je više Udruženja i nevladinih organizacija koje prepoznaju važnost STEM područja u obrazovanju.

Jedno od njih je i nevladina organizacija Stem  HUB Živinice koje je nedavno osnovana i  predstavljena učenicima Prve osnovne škole.

Elvira Delić, predsjednica Stem HUB Živinice je ovom prilikom istakla , da trenutno okupljaju 30 članova i većinom su to srednjoškolci i studenti.

Dodala je , da je u toku i učlanjenje novih volontera ,  a za mlade koji su zainteresirani za stem nauke, najavila je nove radionice iz programiranja i robotike.

Stem HUB organizacija izložbu je organizovala u saradnji sa Stem akademijom iz Tuzle

Dejan Maskijević  jedan je od  senior trener na Stem Akademiji Tuzla , koji je ovom prilikom govorio o projektima koje rade i najavio otvranje Stem akdemije i u Živinicama.

Više u izjavi…

Tokom ove izložbe učenici Prve osnovne škole su pokazali zainteresovanost za arduino projekte, te su ovom prilikom iz Stem Hub organizacije najavili i ostale aktivnosti koje će biti u skorije vrijeme realizovane u Živinicama.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više