STOP raku grlića maternice: Akcija povodom prevencije raka grlića maternice u TC ADEN

Klinika za Ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u saradnji sa Udruženjem ginekologa i perinatologa Tuzlanskog kantona, Zavodom za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Ginekološkim službama Domova zdravlja TK i Udruženjem studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” u periodu od 16.01. do 21.01.2017. godine po drugi puta će obilježiti sedmicu prevencije karcinoma grlića maternice.

Kao i prošle godine akciju je pokrenula i svakako najzaslužnija što se ista provodi i ove godine, direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo, prof.dr. Dženita Ljuca.
Profesorica Ljuca okuplja jedan odličan tim koji će staviti akcenat na prevenciju oboljenja koje sve više ekspandira među ženskom populacijom.

Direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo ove godine ovaj projekat planira realizirati u dvije faze i tiče se stručnih predavanja po svim Domovima zdravlja u općinama na Tuzlanskom kantonu, podjele brošura i promocijom prevencije u velikim tržnim centrima širom Kantona.

Akcija će se održati I u općini Živinice 19.01.2017. godine u periodu od 09-11h u trgovinskom centru Aden, gdje će biti postavljeni pultovi sa informativnim materijalom za građane.

Druga faza obuhvata stručna predavanja na istu temu, ali među studentskom populacijom Univerziteta u Tuzli, i ista će biti realizirana u martu.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više