STOP raku grlića maternice: Akcija povodom prevencije raka grlića maternice u TC ADEN

Klinika za Ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u saradnji sa Udruženjem ginekologa i perinatologa Tuzlanskog kantona, Zavodom za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Ginekološkim službama Domova zdravlja TK i Udruženjem studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” u periodu od 16.01. do 21.01.2017. godine po drugi puta će obilježiti sedmicu prevencije karcinoma grlića maternice.

Kao i prošle godine akciju je pokrenula i svakako najzaslužnija što se ista provodi i ove godine, direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo, prof.dr. Dženita Ljuca.
Profesorica Ljuca okuplja jedan odličan tim koji će staviti akcenat na prevenciju oboljenja koje sve više ekspandira među ženskom populacijom.

Direktorica Klinike za Ginekologiju i akušerstvo ove godine ovaj projekat planira realizirati u dvije faze i tiče se stručnih predavanja po svim Domovima zdravlja u općinama na Tuzlanskom kantonu, podjele brošura i promocijom prevencije u velikim tržnim centrima širom Kantona.

Akcija će se održati I u općini Živinice 19.01.2017. godine u periodu od 09-11h u trgovinskom centru Aden, gdje će biti postavljeni pultovi sa informativnim materijalom za građane.

Druga faza obuhvata stručna predavanja na istu temu, ali među studentskom populacijom Univerziteta u Tuzli, i ista će biti realizirana u martu.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više