Stravična saobraćajna nesreća kod naselja Strašanj, dvije ženske osobe poginule

NOVE ZVANIČNE INFORMACIJE: U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 21:00h na magistralnom putu kod naselja Strašanj u blizini benzinske pumpe MM Kalesić prema zvaničnim informacijama sa mjesta nesreće saznajemo da su smrtno stradale dvije ženske osobe i da je jedna osoba teže povrijeđna.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali M.H., rođen 1983.godine iz Banovića koji je upravljao pmv. „Audi“ i M.S., rođen 1986. godine iz Živinica koji je upravljao pmv. „Golf“. U ovoj saobraćajnoj nesreći  smrtno su stradale saputnice u pmv.“Golf“ A.S., rođena 1987.godine i S.S., rođena 1968.godine, dok je vozač M.S. zadobio teške tjelesne povrede i isti je zadržan na liječenju u UKC-u Tuzla. Vozač pmv. „Audi“  i njegove dvije maloljetne saputnice su zadobili lake tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, dok je saputnica iz navedenog vozila E.H., rođena 1981.godine zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili.

Kako saznajemo do nesreće je došlo zbog nepažnje vozača Golfa 2 koji je pri skretanju presjekao put i oduzeo prvenstvo prolaza vozaču Audija A3 nakon čega je došlo do ove stravične nesreće.

Uviđaj obavljaju pripadnici PU Živinice.

Podsjećamo Vas da je na istom mjestu prije 2 mjeseca zbog neprilagođene brzine smrtno stradao mladić.

Živinice Čaršija

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više