Sumnja u regularnost izbora: CIK BiH prebrojava glasove iz Živinica!

U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” jučer je počelo ponovno brojanje glasačkih listića sa 52 biračka mjesta  u 26 izbornih jedinica za lokalne izbore održane 2.

Brojanje će za neka biračka mjesta biti obavljeno za sve političke subjekte i za oba nivoa-gradonačelničke i načelnike općina te odbornike u skupštinama gradova i općina, a negdje samo za kandidate unutar jednog političkog subjekta samo za jedan nivo vlasti, piše Dnevni avaz.

Maksida Pirić, portparol CIK-a rekla je da je predviđeno da ponovno brojanje traje do kraja današnjeg dana.

“Radi se u tri smjene, ujutro, popodne i navečer kako bi se posao što prije priveo kraju”, kazala je Pirić.

Inače, ponovno brojanje vrši se za određena biračka mjesta iz nekoliko općina BiH, među kojima su i Živinice.

Zašto su lokalni izborni na našoj općini prošli neregularno?! Već jednom su prebrojavani listići sa sedam biračkih mjesta. A, sada i u CIK-u se vrši prebrojavanje.

Postavlja se pitanje da li je Općinska izborna komisija obavila svoj posao u skladu sa zakonom i ko su delegirane osobe na biračkim mjestima ako su pojedini politički subjekti uložili žalbe i posumnjali u neregularnost izbora.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više