Sumnja u regularnost izbora: CIK BiH prebrojava glasove iz Živinica!

U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” jučer je počelo ponovno brojanje glasačkih listića sa 52 biračka mjesta  u 26 izbornih jedinica za lokalne izbore održane 2.

Brojanje će za neka biračka mjesta biti obavljeno za sve političke subjekte i za oba nivoa-gradonačelničke i načelnike općina te odbornike u skupštinama gradova i općina, a negdje samo za kandidate unutar jednog političkog subjekta samo za jedan nivo vlasti, piše Dnevni avaz.

Maksida Pirić, portparol CIK-a rekla je da je predviđeno da ponovno brojanje traje do kraja današnjeg dana.

“Radi se u tri smjene, ujutro, popodne i navečer kako bi se posao što prije priveo kraju”, kazala je Pirić.

Inače, ponovno brojanje vrši se za određena biračka mjesta iz nekoliko općina BiH, među kojima su i Živinice.

Zašto su lokalni izborni na našoj općini prošli neregularno?! Već jednom su prebrojavani listići sa sedam biračkih mjesta. A, sada i u CIK-u se vrši prebrojavanje.

Postavlja se pitanje da li je Općinska izborna komisija obavila svoj posao u skladu sa zakonom i ko su delegirane osobe na biračkim mjestima ako su pojedini politički subjekti uložili žalbe i posumnjali u neregularnost izbora.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više