Sutra dodjela nagrada Srca Sarajeva za TV serije

Svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala bit će održana sutra, 14. augusta u 19 sati u hotelu Hills Sarajevo, pod pokroviteljstvom BH Telecoma.

Ceremoniju će voditi glumac i TV voditelj Tarik Filipović, a u Sarajevo dolaze regionalne glumačke zvijezde.

Nagrade Srca Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i komedije.

Stručni žiri kojeg čini više od 400 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine u konkurenciju za nagrade Srca Sarajeva za TV serije uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Serije koje su nominirane za nagrade Srca Sarajeva za TV serije su: “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja”, “Vreme zla”.

U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se osam nagrada i to: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

The post Sutra dodjela nagrada Srca Sarajeva za TV serije appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više