Sutra u Srebrenici Naučni skup ”Uloga i značaj imama u procesu povratka”

Sutra će u Srebrenici biti održan Naučni skup ”Uloga i značaj imama u procesu povratka”. Organizatori ovog događaja su Muftijstvo tuzlansko, Udruženje ilmijje Islamske zajednice u BiH i Okružni odbor ilmijje Tuzla. Na konferenciji za medije u Tuzli predstavljen je program ovog događaja te se govorilo o njegovom značaju.

”Veoma je značajno što se istraživanje ove teme pristupilo na ovakav način gdje će biti urađeno nekoliko naučnih radova i prezentirana iskustva naših imama koji su se vratili na ta područja, ali i iskustva opstanka na tom području”, kazao je Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Stručni saradnik Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. Elvir Duranović kazao je da će o ulozi i značaju imama u procesu povratka govoriti muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

”Uz muftiju planirano je da se obrati šest imama iz povratničkih medžlisa koji će prenijeti svoja pozitivna i negativna iskustva koja su imali u procesu povratka. Zamolili smo imame da svako od njih da svoje viđenje stanja kada je riječ o povratku, da daju prijedlog kako i na koji način zadržati Bošnjake koji su se vratili u povratnička naselja”, naveo je Duranović.

The post Sutra u Srebrenici Naučni skup ”Uloga i značaj imama u procesu povratka” appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više