Sve bebe rođene u narednoj godini u TK će dobiti paket u vrijednosti od 50 KM

Na današnjoj sjednici Skupštine TK ministar finansija TK je potvrdio da će sve bebe rođene u Tuzlanskom kantonu u 2022. godini dobiti poklon paket u vrijednosti od 50 KM.
U sklopu javne rasprave na Nacrt budžeta TK zastupnica Naše stranke u Skupštini TK Amra Nadarević-Vodenčarević je predložila da se iz budžeta TK izdvoje sredstva za pronatalitetnu politiku kantona u iznosu od 150.000 KM.
🥇 PRIJEDLOG: DOBRODOŠLA NA SVIJET, BEBO !!!
“Od tridesetih godina, trudnice u Finskoj od Vlade dobivaju poklon paket “Dobrodošla na svijet, bebo!” On sadrži odjeću, vreću za spavanje, skafander, pribor za osobnu higijenu bebe, platnene pelene, ubruse, prvu pomoć. Niti jedan kanton u FBIH nema pozitivan prirodni priraštaj. Na UKC Tuzla  tokom 2020. godine rođeno je svega 3011 novorođenčadi, što  je najmanji broj novorođenčadi na UKC Tuzla od kada se prati statistika. Dakle, govorimo o predratnom, ratnom i poslijeratnom periodu, što upućuje na zaključak da je više beba rođeno za vrijeme rata. U cilju stimulacije nataliteta na području TK predlažemo pakete dobrodošlice za bebe, a koji će sadržavati isključivo proizvode proizvedene u BiH, te ćemo na ovaj način stimulisati i domaća proizvodnja.”, pojasnila je zastupnica, saopćeno je iz Naše stranke TK.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više