Sve za lične interese: Predsjedavajući u ulozi rušitelja živiničkog SDPa

Predsjedavajući OV Živinice Nail Jusić u ulozi rušitelja živinickog SDP-a, trasira puta ka propasti ove stranke.

Piše A. Ć.

Živinički SDP je važio uvijek za jednu respektabilnu stranku koja je pravila velike rezultate te iznjedravala kadrove na raznim nivoma. Ali, došla je era grobara Naila Jusića  koji je sa grobarima SDP-a prepolovio ℹ za mrvice mekinja sa sobom Pridobio SDPove vijećnike interesdžije sa kojima gradi svoju “beton” većinu, kako to Nail voli da se pohvali pred ljudima. Mrvice koje je Nail bacio trojici vijećnika su smiješne.

Nusret Mamić je dobio budžetsku stavku da izgradi asfalt ispred svoje hale na Malinama. Osman Mešić, predsjednik novonastale komisije sa naknadom od 500 KM. Omer Kupusović (on je tu jer nema gdje drugo). Mujo Beširović je svog sina smjestio u Nailov VIK, pardon, nije Nailov. Na papiru se vodi  kao  JP unaprijed osuđeno na propast. Fahir Spahić nesuđeni načelnik, koji je dobio toliko glasova da ne bi bio ni predsjednik mjesne zajednice. On je tu reda radi.

Mujo Muratović velika uzdanica i nada živiničkog SDPa, zbog nekoliko budžetski stavki za svoja udruženja gdje je dobio nekoliko desetina hiljada maraka u budžetu. On je sebe ponizio da trči i bude Nailov mahač koji ga medom mami a u stvari bi mu i hljeb zabranio.

Sve ovo nismo govorili zbog SDPa, već zbog predsjedavajućeg, da vidite građani sa kakvom se on “elitom” okruži i šta je cijena onih kahvi koje vidite svaki dan u živiničkim  lokalima.

Upravo ovo gore nabrojano je cijena druženja ℹ da mahnu Nailu za njegove ideje koje provodi nad građanima Živinica. Bitno je napomenuti da imenovanje predsjedavajućeg Naila Jusića i koalicija na općinskom nivou nije stav SDPa, već samovolja tri vijećnika. Je li ova polovica SDPovaca ovim potezom sebe isključila iz stranke?

Kuda plovi ovaj brod saznat ćete u narednom periodu, kada ćemo objaviti neke jako bitne dokumente koji će biti predati u SIPAu i Tužilaštvo. 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više