Svečano otvoren 1. Memorijal Erna Šarić-Zenunović

Danas je u Gradskoj dvorani Živinice svečano otvoren 1.Memorijalni tunir “Erna Šarić-Zenunović”, u spomen na prerano preminulu sportašicu, trenericu i odbojkašicu Ernu Šarić. Domaćin i organizator je Ženski odbojkaški klub Stars Živinice, gdje je ova uspješna sportašica postizala svoje najveće uspjehe.
Svečana ceremonija otvaranja započela je defileom ekipa učesnica Memorijala “Erna Šarić-Zenunović”- Igmnan Ilidža, Smeč Lukavac, Bosna Kalesija, Victory Novi Travnik, Prijedor i Stars Živinice, a potom je intonirana državna himna BiH.
Prisutnima u Gradskoj dvorani obratio se ispred opštine Živinice mr.Said Čerkezović, koji je podsjetio na lik i djelo mlade sportašice, koja je svojim radom i ukupnim djelovanjem služila za primjer mladima.
Erna je svoj mladi život posvetila medicini i odbojkaškom sportu, a nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu u Tuzli zaposlila se u JZU Dom zdravlja Živinice. Prvo je igrala za ekipu Pink Point, a potom kao igračica i trenerica u ekipi Starsa. Jedan period, dok u gradu nije postojao klub, nastupala je za Bosnu iz Kalesije, gdje je takođa ostala zapamćena kao uspješna sportašica. Erna je bila i reprezentativka BiH u vrijeme dok je nastupala za Bosnu iz Kalesije.
Velike uspjehe kadetska ekipa Starsa postigla je na završnici prvenstva Federacije BiH, kada osvaja prvo mjesto, a a potom osvajaju i drugo mjesto na državnom prvenstvu.
Turnir je proglasio otvorenim otac Erne Šarić, -Zenunović, Zijad Šarić, koji se zahvalio ŽOK Stars što želi sačuvatiu uspomenu organizovanjem 1.Memorijala. Izrazio je i želju da turnir preraste u tradiciju, jer je riječ osvestranoj i uspješnoj osobi na svim poljima djelovanja, a ne samo u sportu.
Prva utakmica, koja je u toku, igraju ekipe Smeč Lukavac i Stars Živinice. Turnir se igra u dvije grupe:grupu A sačinjavaju Stars, Prijedor i Smeč, a grupu B Bosna Kalesija, Victory Novi Travnik i Igman Ilidža. Po prve dvije ekipe iz grupa sastaju se u finalu, tako što nastupaju drugoplasirane u međusobnom duelu, a takkođe i prvoplasirane, te će pobjednici igrati finale, a poražene u borbi za 3.mjesto.
Najuspješnijim ekipama na današnjem Memorijalu Erna Šarić-Zenunović dodjeliće se pehari i diplome./Š.G.

Preuzeto sa: Zivinice.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više