Svečano otvoren 1. Memorijal Erna Šarić-Zenunović

Danas je u Gradskoj dvorani Živinice svečano otvoren 1.Memorijalni tunir “Erna Šarić-Zenunović”, u spomen na prerano preminulu sportašicu, trenericu i odbojkašicu Ernu Šarić. Domaćin i organizator je Ženski odbojkaški klub Stars Živinice, gdje je ova uspješna sportašica postizala svoje najveće uspjehe.
Svečana ceremonija otvaranja započela je defileom ekipa učesnica Memorijala “Erna Šarić-Zenunović”- Igmnan Ilidža, Smeč Lukavac, Bosna Kalesija, Victory Novi Travnik, Prijedor i Stars Živinice, a potom je intonirana državna himna BiH.
Prisutnima u Gradskoj dvorani obratio se ispred opštine Živinice mr.Said Čerkezović, koji je podsjetio na lik i djelo mlade sportašice, koja je svojim radom i ukupnim djelovanjem služila za primjer mladima.
Erna je svoj mladi život posvetila medicini i odbojkaškom sportu, a nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu u Tuzli zaposlila se u JZU Dom zdravlja Živinice. Prvo je igrala za ekipu Pink Point, a potom kao igračica i trenerica u ekipi Starsa. Jedan period, dok u gradu nije postojao klub, nastupala je za Bosnu iz Kalesije, gdje je takođa ostala zapamćena kao uspješna sportašica. Erna je bila i reprezentativka BiH u vrijeme dok je nastupala za Bosnu iz Kalesije.
Velike uspjehe kadetska ekipa Starsa postigla je na završnici prvenstva Federacije BiH, kada osvaja prvo mjesto, a a potom osvajaju i drugo mjesto na državnom prvenstvu.
Turnir je proglasio otvorenim otac Erne Šarić, -Zenunović, Zijad Šarić, koji se zahvalio ŽOK Stars što želi sačuvatiu uspomenu organizovanjem 1.Memorijala. Izrazio je i želju da turnir preraste u tradiciju, jer je riječ osvestranoj i uspješnoj osobi na svim poljima djelovanja, a ne samo u sportu.
Prva utakmica, koja je u toku, igraju ekipe Smeč Lukavac i Stars Živinice. Turnir se igra u dvije grupe:grupu A sačinjavaju Stars, Prijedor i Smeč, a grupu B Bosna Kalesija, Victory Novi Travnik i Igman Ilidža. Po prve dvije ekipe iz grupa sastaju se u finalu, tako što nastupaju drugoplasirane u međusobnom duelu, a takkođe i prvoplasirane, te će pobjednici igrati finale, a poražene u borbi za 3.mjesto.
Najuspješnijim ekipama na današnjem Memorijalu Erna Šarić-Zenunović dodjeliće se pehari i diplome./Š.G.

Preuzeto sa: Zivinice.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više