Svečano otvoren karate turnir za djecu i kadete

Povodom Dana oslobođenja Živinica, 18.maja, danas se u Gradskoj dvorani Živinice održava Kantonalno-regionalni karate turnir za djecu i kadete. Takmičenje je okupilo preko 400 karatista iz 15 klubova. Svečana ceremonija otvaranja turnira počela je intoniranjem državne himne, a potom odavanjem počasti učenjem fatihe i minutom šutnje palim borcima i šehidima odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Predstavnik općine Živinice Enver Jukić pozdravio je prisutne učesnike takmičenja i goste, poželivši im uspjeha u današnjem takmičenju.

KBS „Seiken“ Živinice nagradio je svoje istaknute članove, kao i aktiviste ovog sporta koji su dali veliki doprinos razvoju ovog borilačkog sporta. Najuspješnije članice -reprezentativke koje će BiH predstavljati na prvenstvu Balkana u Istambulu iz Seikena su Emina Tanović i Larisa Zenunović, a takođe je nagrađen i počasni predsjednik Džemal Hodžić.

Zahvalnice su uručene trenerma Karate kluba Konjuh, dr.Harizu Muratoviću, Eldaru Goletiću i Zinetu Goletiću.

Posebno priznanje uručeno je premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću, u znak zahvalnosti na podršci orgaizaciji turnira povodom Dana oslobođenja Živinica. Premijeru Gutiću pripala je i čast da svečano otvori i označi početak Kantonalno-regionalnog karate turnira za djecu i kadete:

“S obzirom na povod održavanja ovog turnira -Dan oslobođenja općione Živinice, nije bilo dileme da se prihvatim pokroviteljstva turnira i hvala Klubu borilačkih sportova Seiken što se odlučio na taj potez, da u ovom lijepom gradu orgaizuje karate turnir. Svim učesnicima želim puno uspjeha i neka pobijede najbolji. Proglašavam Kantonalno regionalni turnir za djecu i kadete otvorenim”, rekao je premijer Gutić.

Na ceremoniji svečanog otvaranja karate turnira nastupile su članice folklorne sekcije KUD Živinice.

Tokom dana održat će se veliki broj karate okršaja u katama i borbama, a najbolje očekuju medalje i diplome. /Š.Gadžo/Zivinice.ba/

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više