‘Švedsko srce moje majke’ od februara u bh. kinima

Bosanskohercegovačka distributerska kuća Una film potpisala je ugovor sa HEFT produkcijom i time preuzela kino distribuciju filma “Švedsko srce moje majke”, snimljenog po scenariju Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača.

Film je pretpremijerno prikazan u okviru 46. izdanja Festivala Mojkovačka filmska jesen, na kojem je osvojio dvije nagrade.

Film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, bosanskohercegovačka publika će imati priliku gledati početkom februara u kino dvoranama, za kada su planirane i ekskluzivne premijere i razgovori sa ekipom filma.

Autor scenarija za film “Švedsko srce moje majke” je bosanskohercegovački pisac Zilhad Ključanin, koji je i autor istoimenog romana i drame, a distribucija filma će značajnim dijelom biti i omaž preminulom Ključaninu koji sigurno spada u red najvećih savremenih bosanskohercegovačkih pisaca.

Režiju za film potpisuje renomirani bosanskohercegovački reditelj Adis Bakrač, a producent filma je Almir Šahinović.

U filmu glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Irina Dobnik, Armin Omerović i drugi – saopćeno je iz Društva za proizvodnju i distribuciju filmova Una film.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više