Tarik Čerkezović iz Živinica među najboljim učenicima u FBiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke nagradilo je najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2016/17. godini. Sva kantonalna ministarstva obrazovanja, osim ministarstva iz Zapadnohercegovačkog kantona, nominirala su po tri učenika osnovnih i srednjih škola.
Tako su iz ruku federalne ministrice obrazovanja i nauke Elvire Dilberović 54 učenika osnovnih i srednjih škola primila diplome i jednokratne novčane nagrade, u iznosu od 450 KM za osnovce i 550 KM za srednjoškolce.
“Da bi jedno društvo bilo prosperitetno, nije dovoljno fokusirati se samo na akademska postignuća, nego poticati i razvoj različitijih vještina kod mladih, uključujući komunikacijske i socijalne vještine, ali i osjećaj za društvenu odgovornost i humanost. Tako je prilikom izbora najboljih učenika spektar kriterija bio izuzetno širok”, kazala je između ostalog u svom obraćanju ministrica Dilberović.
Dodala je da među nagrađenima ima mnogo učenika generacija, znatan broj onih sa zapaženim rezultatima u smotrama znanja, ali i specifičnim takmičenjima, kao što su ona u programiranju robota.Također, među njima su i oni koji su uključeni u razmjene učenika pa su dio obrazovanja proveli u inozemstvu.

Tarik Čerkezović, učenik osmog razreda Prve osnovne škole iz Živinica bio je presretan zbog nagrade, svjestan da je to zbog zapaženih rezultata koje je imao u toku ove školske godine.

“Nije bilo toliko teško, ali bih se zahvalio svojim nastavnicima koji su najviše olakšali moj rad i pomogli mi, kao i svojim roditeljima. Uglavnom sam se bazirao na prirodnim naukama, nadam se da će tako i ostati, to mi daje najveću satisfakciju”, kazao je mladi Tarik Čerkezović.

(Klix.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više