Tegeltija donio Odluku o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je danas Odluku o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

– Predsjedavajući Vijeća ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Vijeća ministara sa radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko Distriktom, kao i za usklađivanje rada Vijeća ministara, Odluku o smjeni ministra odbrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića donio je nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju – navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Dodaje se da je predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija Odluku o smjeni ministra odbrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića uputio Parlamentarnoj skupštini BiH.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više