Televizija Živinice obilježava 23 godine uspješnog rada

Dana 09.06.2015 godine TV Živinice obilježava 23 godine od početka emitovanja prve emisije.

Televizija Živinice egzistira od 4 maja 1992. godine kao jedna od prvih formiranih TV stanica u nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini. Nastaje Odlukom Ratnog predsjedništva općine Živinice i prva emisija emitovana je 9 juna iste godine.

U toku agresije na Bosnu i Hercegovinu, TV Živinice su bile jedini izvor informacija i nisu niti jednog trenutka koristili ratno-huškašku retoriku i propagandu nego su objektivno, fer i korektno izvještavali o događajima koji su se dešavali u tom razdoblju.

Entuziasti i pioniri pravljenja TV programa u Živinicama između ostalih su bili Suad Avdagić i Mato Đaković. Veoma važno je istaći da su TV Živinice bile nukleus stvaranja današnje RTV TK koja se tada zvala Okružna televizija, gdje je Suad Avdagić bio dugogodišnji glavni i odgovorni urednik. Mato Đaković je bio urednik urednik TV Živinice, kasnije direktor Televizije Tuzla a sada jedan od najpoznatijih TV voditelja u Bosni i Hercegovini i šire.

Od 1996 godine Televizija Živinice radila je kao Javno preduzeće, da bi 2000 godine bila registrirana kao Javna ustanova čiji je osnivač općina Živinice.

Osnovni zadatak Televizije Živinice je da bude javno glasilo općine Živinice čiji je zadatak da pravovremeno, istinito i objektivno informiše građane o svim bitnijim dešavanjima, kako na području općine Živinice, tako i šire jer se TV Živinice mogu vidjeti i u susjednim općinama Banovići, Kalesija, Lukavac, Tuzla i Srebrenik, kao i u okviru kablovskih operatera.

Kao istinski dokaz dugogodišnjeg dobro obavljenog posla, Televizija Živinice je od Regulatorne agencije za komunikacije BiH dobila dozvolu za televizijsko emitovanje na period od 1. Jan 2012 godine do 31. Dec 2021 godine.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više