Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradao motociklista iz Živinica

Na regionalnom putu Živinice-Šekovići u mjestu Svojat, općina Živinice jučer oko 16,55 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Passat” kojim je upravljao M.T., rođen 1981.godine i motocikl “Piaggo” kojim je upravljao A.D., rođen 1996.godine, oba iz Živinica. U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao motociklista, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar UKC-a Tuzla, dok je suvozač na motociklu H.H., rođen 1997.godine zadobio teške tjelesne povrede i isti je zadržan na liječenju.

Ljekarska pomoć je ukazana i vozaču putničkog motornog vozila M.T., kojem je bez izjašnjenja o povredama, konstatovana akutna reakcija na stres, nakon čega je upućen na kućno liječenje. Uviđaj su izvršili službenici OKP PU Živinice u prisustvu nadležnog kantonalnog tužioca i sudskog vještaka saobraćajne struke. Tokom vršenja uviđaja, u vremenskom periodu od 16,55 do 21,20 sati, saobraćaj na navedenoj dionici puta je bio obustavljen i odvijao se alternativnim pravcima.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više