Tijelo muškarca pronađeno izrešetano u blizini Živinica

U toku niz istražnih radnji i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ranjavanja i smrti ove osobe

Beživotno tijelo muškarca sa inicijalima V.I. iz Sapne koji se od 29.Marta vodio kao nestala osoba

pronađeno je jutros u mjestu Maline u blizini Živinica.

Uviđaj na mjestu dogđaja obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP – a Tuzlanskog kantona,a na tijelu stradalog je vidljivo nekoliko povreda iz vatrenog oružja.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela.

Tužilaštvo i MUP TK  su identifikovali osobu koja je osumnjičena za ubistvo.

Radi se o tridesettrogodišnjem M.A iz Sapne koji je osumnjičen d aje ubistvo počinio iz koristoljublja,odnosno da  je ubio ovu osobu i uzeo mu veću količinu novca koju je imao kod sebe.

Policija je izvršila kriminalističlu obradu,te je danas uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela predat u Tuzlilaštvo TK.

Postupajući tužilac je dao naredbu o provođenju istrage .

Osumnjičeni će biti ispitan,nakon čega će najvjerovatnije Kantonalnom sudu Tuzla staviti prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za M.A.

Danas su izvršeni ptretresi objekata i automobila na nekoliko lokacija na području TK i u jednom mjestu u blizini Zvornika.

Više informacija ćemo biti u mogućnosti prezentovati nakon dostavljanja novih dokaza i nalaza vještačenja-saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću  Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

(FENA)

 

 

 

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više