Tijelo muškarca pronađeno izrešetano u blizini Živinica

U toku niz istražnih radnji i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ranjavanja i smrti ove osobe

Beživotno tijelo muškarca sa inicijalima V.I. iz Sapne koji se od 29.Marta vodio kao nestala osoba

pronađeno je jutros u mjestu Maline u blizini Živinica.

Uviđaj na mjestu dogđaja obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP – a Tuzlanskog kantona,a na tijelu stradalog je vidljivo nekoliko povreda iz vatrenog oružja.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela.

Tužilaštvo i MUP TK  su identifikovali osobu koja je osumnjičena za ubistvo.

Radi se o tridesettrogodišnjem M.A iz Sapne koji je osumnjičen d aje ubistvo počinio iz koristoljublja,odnosno da  je ubio ovu osobu i uzeo mu veću količinu novca koju je imao kod sebe.

Policija je izvršila kriminalističlu obradu,te je danas uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela predat u Tuzlilaštvo TK.

Postupajući tužilac je dao naredbu o provođenju istrage .

Osumnjičeni će biti ispitan,nakon čega će najvjerovatnije Kantonalnom sudu Tuzla staviti prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za M.A.

Danas su izvršeni ptretresi objekata i automobila na nekoliko lokacija na području TK i u jednom mjestu u blizini Zvornika.

Više informacija ćemo biti u mogućnosti prezentovati nakon dostavljanja novih dokaza i nalaza vještačenja-saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću  Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

(FENA)

 

 

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više