TK: 14 novih slučajeva zaraze korona virusa, a testirana su 122 uzoraka

U posljednja 24 sata na području Tuzlanskog kantona registrovano je 14 novih slučajeva zaraze korona virusa, a testirana su 122 uzoraka.

Najviše novozaraženih je na području Gradačca 6, Tuzle I Gračanice po 2, te Banovića, Lukavca, Srebrenika i Živinica po 1.

Trenutno je u TK aktivnih 750 slučajeva zaraze korona virusom. Hospitalizovane su 74 osobe, tri su na respiratoru, a ostali su u kućnoj izolaciji.

U posljednja 24 sata zabilježen i osam samrtih slučajeva, a riječ je o dvije osobe muškog spola, starije životne dobi sa područja Gračanice I dvije osobe muškog pola starije životne dobi sa područja Živinica.

Po jedna osoba muškog pola srednje životne dobi sa područja Tuzle I Banovića, te jedna osoba ženskog pola starije životne dobi sa područja Gradačca I jedna osoba ženskog pola srednje životne dobi sa područja Gračanice. Sve osobe sui male prateća, udružena oboljenja. (RTV Slon)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više