TK: Radno vrijeme ugostiteljskih objekata ponovo do 23 sata

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona trebalo bi biti vraćeno na stari režim, odnosno do 23:00 sata, kao što je bilo prije Odluke koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva TK-a, 3. marta ove godine, zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije, saznaje Federalna televizija.

Odluka bi trebala biti donesena sutra na sjednici koja je zakazana za 8:00 sati. Kako se saznaje, jedna od novih mjera, koja će biti donesena, odnosit će se i na pojačano prisustvo redara, koji će uz inspektore kontrolisati propisane mjere zaštite i rastojanja između stolova u ugostiteljskim objektima. Također, općinske, gradske i kantonalne inspekcije, uz prisustvo pripadnika Uprave policije MUP-a TK-a, pojačat će nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka. Uvođenja lockdowna na području Tuzlanskog kantona, za sada neće biti.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentiran je 21 slučaj zaraze koronavirusom, na osnovu testirana 154 uzorka. Trenutno je aktivno zaražena 581 osoba.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više