TK: U posljednja 24 sata od koronavirusa preminulo 11 osoba, hospitalizirano 225 pacijenta

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 355 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 55 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata registrovano je na području Tuzle i Gradačca po 17. Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju čak 11 smrtnih slučajeva je evidentirano na području TK u posljednja 24 sata. Najstarija preminula osoba je rođena 1938. godine dok je najmađa rođena 1970. godine.

Ukupno sa današnjim danom Tuzlanski kanton broji 769 smrtnih ishoda koji su uzrokovani teškim oboljenjima od COVID-a 19. Veliki procenat pacijenata koji su preminuli bilo je starije životne dobi i imali su osim koronavirusa i druge vrste hroničnih oboljenja.

Međutim, kod znatnog broja pacijenata koji su preminuli teške kliničke slike koje su dovele do smrtnog ishoda bile su izazvane isključivo zbog zaraze koronavirusom. Među takvim pacijentima bile su i osobe srednje odnosno relativno mlađe životne dobi. Sa današnjim danom u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 225 osoba od čega se osam pacijenta nalazi na respiratoru.

Ukupan broj aktivnih slučajeva covid infekcije na području TK iznosi 1.930 od čega se 1750 osoba nalazi na kućnom liječenju. Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1.985. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 17.017 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 14.318 osoba.

Nadležni i dalje apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke kako bi se smanjilo širenje virusa u stanovništvu.

Preuzeto:Tuzlanski.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više