Trostruki pokušaj ubistva na području Živinica: Napao komšiju vilama, pa pucao po članovima njegove porodice

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Naila Džinića (65), nastanjenog na području Živinica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Džinić 22. januara 2018. godine u jutarnjim satima na lokalnom putu u mjestu Beširovići kod Živinica prvo verbalno a zatim koristeći metalne vile i fizički napao komšiju Fehreta.Dž koji je pobjegao kući i pozvao policiju. Džinić je odmah pošao za njim naoružan automatskom puškom te u dvorištu Fehretove porodične kuće s male udaljenosti ispalio prema njemu veći broj hitaca koji su pogodili fasadu kuće.

Fehret je u pomoć pozvao svog brata koji je došao u dvorište a Džinić je u njegovom pravcu ispalio veći broj hitaca koji su pogodili u dva metalna stuba i spriječili da meci ne pogode brata u predjelu glave i gornjeg dijela tijela. Kada je Fehret vidio da Džinić puca i na njegovog brata, sa suprugom je krenuo prema ostavi da se sakriju, te je Džinić opet počeo pucati u njihovom pravcu i pogodio Fehretovu surugu u desni lakat. Bračni par je uspio ući u ostavu ali je Džinić pucao u drvena vrata te je jedan metak pogodio Fehretovu suprugu u stomak, a Džinić je nastavio udarati puškom u vrata kako bi ih razvalio.

Kada je Fehret pretpostavio da Džinić više nema metaka izašao je iz prostorije i izbio mu pušku iz ruku te je Džinić nasrnuo na njega. Povrijeđena supruga je uzela sjekiru kako bi pokušala spriječiti Džinića da tuče Fehreta, međutim Džinić joj je prišao, udario je rukom u lice, oteo joj sjekiru kojom je više puta u glavu udario Fehreta, a teže posljedice je spriječio Fehretov brat koji mu je oteo sjekiru, nakon čega se Džinić udaljio i otišao prema svojoj kući.

Pripadnici Policijske uprave Živinice su došli na mjesto događaja i u kuću Džinića koji je lišen slobode. Nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva. Protiv njega je donesena naredba o provođenju istrage te je ispitan u prostorijama Tužilaštva.

U toku su različite istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. (Tuzlanski.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više