Tužilaštvo BiH: Naložene istražne radnje u procesuiranju krijumčarenja 11 migranata

Postupajući u okviru dežure, tužilac Tužilaštva BiH zaprimio je informaciju od pripadnika Granične policije BiH, da su na području Zvornika, prilikom redovne kontrole otkrivena dva državljana BiH u pokušaju krijumčarenja 11 migranata afro-azijskog porijekla.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu, a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Burundija, Gvineje Bisao, Kameruna i Konga, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, gotovo svakodnevno preduzima aktivnosti u oblasti procesuiranja krivičnih djela povezanih sa ilegalnim migracijama u Bosni i Hercegovini.

The post Tužilaštvo BiH: Naložene istražne radnje u procesuiranju krijumčarenja 11 migranata appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više