Tehnograd

Tužilaštvo BiH: U 2021.godini podignuta 21 optužnica protiv 56 optuženih osoba

Posebni odjel za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine u 2021.godini podigao je 21 optužnicu protiv 56 optuženih osoba.

Broj podignutih optužnica u 2021. godini, u odnosu na broj predmeta je za 31 posto veći u odnosu na 2020. godinu, a također, optuženo je 11 osoba više nego u prethodnoj godini, što je za 24 posto više.

Treba istaći i da je broj optuženih osoba (56) za 9 optuženih, odnosno za 19 posto veći u odnosu na 2019. godinu, koja je bila bez pandemije Covid 19.

Ovaj broj optužnica rezultat je intenzivnog rada i zalaganja tužitelja i osoblja u Posebnom odjelu za ratne zločine, uprkos otežavajućim okolnostima prouzročenim ograničenjima zbog pandemije Covid 19, smanjenoj mogućnosti putovanja i kretanja, kao i drugim objektivnim okolnostima.

– Tužilaštvo BiH i Posebni odjel za ratne zločine, nastavit će intenzivan rad i u narednoj godini, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i u okviru saradnje sa pravosuđem država giona i tužilaštvom pri MRMKS, s ciljem borbe protiv nekažnjenosti ratnih zločina – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

RTV Slon/Fena

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. WALTER piše

    Pisete gluposti a nepisete o tuzbama kriminalnih politicara,raznim aferama u milijardama i udar na suverenitet i integritet drzave BiH

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više