Tuzla calling: Soso i Mešak u epizodi “Tuzlanski muzički vremeplov”

I ovoga petak od 15 sati, na YouTube kanalu RTV Slon, nastavljamo druženje sa podcastom Tuzla Calling i to u novoj 31. redovnoj epizodi. A ova epizoda, zaista je sjajna! Nemojte nam vjerovati na riječ, provjerite!

Iz opisa epizode izdvajamo: 

Kojih tuzlanskih bendova se vi sjećate? Tuzlanski muzički vremeplov zavrtiti ćemo od 1956. godine kada je pokojni profesor Čestmir Mirko Dušek formirao prvi jazz orkestra, Big bend orkestar u Tuzli. Kroz vremeplov kojim kormilare Mirsad Mešković – Mešak, Ekrem Hadžić- Soso i naša Eila Vicković, pričati ćemo o „Terusima“, „Sonorima“, o „Dugama“ iz Kreke, o „Snježnim kristalima“, o grupama „Bravo“, „Putokazi“, „Kamena so“ i mnogim drugim. U epizodi govorimo i o tuzlanskim muzičkim porodicama, Šuster, Krajtmajer, Mujezinović, Prcić, Huseinagić, Jusufović, Hadžić…. Sjetiti ćemo se i velikih tuzlanskih muzičkih imena poput Zorana Pakija, Mustafe Hadžiefendić, Bate Kostića, Branimira Štumfa, Zdravke Dode Stuhlija, Esada Prcića, Predraga Stankovića, Viktora Šimunovića….Naši Mešak i Soso podijelili su i neke anegdote, kao kako je Brena napravila krompirušu, kako je Faruk Otrov donio lubenicu, kako je Tomo Zdravković profesionalnu karijeru počeo u Tuzli….Kroz ovaj tuzlanski muzički vremeplov skoknuti ćemo i do igranki na stadionu „Drugi oktobar“, do „Partizana“, u „Dom armije“….I na kraju, nemojte propustiti ni live muziku, jer ove sedmice u podcastu „Tuzla calling“ za sve vas sviramo gitare i pjevamo.

I dok čekamo novu epizodu, podsjetimo se na razgovor iz prošle sedmice u epizodi “Bio u Tuzli”. 

Sve ranije epizode možete gledati na YouTube kanalu RTV Slon i slušati na Soundcloud nalogu RTV Slon. Pratite nas i na društvenim mrežama.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više