Tuzla: U požaru na na Klinici za plućne bolesti smrtno stradala M.H. (52) iz Kalesije

Po nalogu Tužilaštva istražitelji OKP PU Tuzla jučer su obavili uviđaj u Covid odjelu u Klinici za plučne bolesti u Tuzli, (bolnica u Slavinovićima) nakon što je u ranim jutarnjim satima došlo do požara u kojem je smrtno stradala M.H. (52) iz Kalesije.

Uz istražitelje PU Tuzla na uviđaju je bio i inspektor protivpožarne zaštite. U toku su saslušanja više osoba u svojstvu svjedoka te se pribavlja potrebna relevantna medicinska dokumentacija, kao i dokumentacija iz Klinike o protokolu i načinu postupanja sa pacijentima.

Tužilaštvu će izvještaj dostaviti PU Tuzla, kao i inspektor protivpožarne zaštite. Provode se sve potrebne istražne radnje kako bi se utvrdili uzroci izbijanja požara i druge okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj.

“Do dostavljanja izvještaja i potrebnih dokaznih materijala nismo u mogućnosti pouzdano govoriti o uzrocima požara. Kada se analiziraju pribavljeni dokazi će se utvrditi da li je potrebno raditi određena vještačenja” – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, u Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima došlo do požara u Covid odjelu u bolesničkoj sobi u 06,50 sati te se kasnije dogodila reaktivacija ovog požara u 14,53 sati koji su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Tuzla ponovo lokalizovali.

Preuzeto:Tuzlanski.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više