U akciji CK FBiH za žene i djevojke Turske i Sirije prikupljeno 150 higijenskih paketa

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH “Niste same” za žene i djevojke Turske i Sirije.

Bh. poduzetnice prikupile su i zapakovale 150 higijenskih paketa u vrijednosti od skoro 20.000 KM. Cilj im je, kako su istakli iz ove Asocijacije, obradovati što više žena i djevojaka i olakšati im boravak u kampovima u kojim su smješteni nakon razornih zemljotresa, saopćio je Crveni križ FBiH

U saopćenju se navodi da su se kampanji za žene i djevojke Turske i Sirije pridružile i brojne obrazovne ustanove – srednje i osnovne škole iz cijele Federacije, Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Međunaroni komitet Crvenog križa, IOM, Muzej ratnog djetinjstva, brojne supruge ambasadora u BiH na čelu sa prvom damom Mirelom Bećirović, suprugom člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, mnogi influenseri te brojni građani.

Akcija “Niste same” trajala je cijeli mart, a nakon sortiranja Crveni križ Federacije BiH uputit će svoj treći konvoj prema područjima pogođenim zemljotresom, saopćeno je.

The post U akciji CK FBiH za žene i djevojke Turske i Sirije prikupljeno 150 higijenskih paketa appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više