U akciji SIPE pronađeno oko kilogram droge

U akciji “Bjegunac” kojom su obuhvaćena i dva policijska službenika pretresene su 22 lokacije Brčko distrikta BiH, Bijeljine, Pelagićeva i Orašja, a pronađeno je oko kilogram droge.

Policija Brčko distrikta BiH postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH provode akciju usmjerenu protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga.

“Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH. Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘Marihuana’, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain”, navode iz policije.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo “Organizovani criminal” iz člana 336. stav (3) a u vezi s krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

RTVSlon/Nezavisne novine

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više